Turn

HGF tilbyr breddepartier i turn med fokus på basistrening. Det skal gi et godt grunnlag for annen idrett, gi økt bevegelighet, kroppskontroll, styrke og utholdenhet. Treningstimen på alle kurs har varighet på 55 minutter og er bygd opp over samme lest: oppvarming, stasjoner og uttøying/avslapping. (les våre regler her: HGF-regler)

Treningstider tirsdager

16.00-16.55 Turn – REV (1-2 kl)                        (meld på her)
16.00-16.55 Turn – TIGER (3-4 klasse)         (meld på her)
17.00-17.55 Turn – EKORN (4-5 år)               (meld på her)
18.00-18.55 Turn – GAUPE (1-2 klasse)       (meld på her)
19.00-19.55 Turn – JAGUAR (5-6 klasse)    (meld på her)
19.00-19.55 Turn – LEOPARD (7-8 klasse)(meld på her)
19.00-19.55 Turn – PANTER (5-9 klasse)    (meld på her)

17.00-17.55 Tropp APE (3-8 klasse)              (meld på her)

18.00-18.55 GymX Cardio Pulse (fra 16 år) (meld på her)

Alle treningene er på Høyenhall skole i den store salen i idrettshallen. Merk at foreldre til barn som går på turn 6-8 år (GAUPE (1-2 klasse) kan trene GymX samtidig. Foreldre kan dele et abonnement og trene hver sin gang.


Turn – Ekorn (4-5 år)

Gymlek, fart og moro. Barn i denne aldersgruppen er nybegynnere og dermed er nivået ganske jevnt. De trenger å bevege seg, så korte køer og morsomme aktiviteter er i fokus. Stasjonene blir av og til brukt som hinderløype. Kort avspenning og uttøying til slutt. Barna skal lære seg å høre på trenerne og vente på tur. Øvelsene er hentet fra Gymlek-heftet utgitt av NGTF. Typiske aktiviteter er balansere, rulle på matte, slå hjul, turne i ringer, hoppe og klatre i tau.

17.00-17.55 – EKORN (meld på her)

TurnRev og Gaupe (1.-2. klasse)

Idrettens grunnstige 1 (IG1) utgitt av NGTF danner basisen i dette kurset. Kurset Rev antar at deltagerne er nye i IG1. Kurset Gaupe er for både nybegynnere og dem som allerede har trent et år med IG1 øvelser. Målet er at alle skal få hjelp på det nivået de er, enten de er nye i en øvelse eller mestrer den. Det vil være en blanding av lek, dans og turn. Det skal være fokus på korte ventetider, men det settes av mer tid til å lære teknikk enn på det yngste partiet. Typiske aktiviteter er rulle, stå på hodet, slå hjul, hoppe på trampett, turne i ringer samt styrkeøvelser.

16.00-16.55 – REV (meld på her)
18.00-18.55 – GAUPE (meld på her)

Turn – Tiger (3.-4. klasse)

Idrettens grunnstige 1 utgitt av NGTF danner basisen i dette kurset. Nivået i denne gruppen kan være variert, da noen allerede har gått på turn i et par år. Målet er at alle skal få hjelp på det nivået de er, enten de er nye i en øvelse eller mestrer den. Deltagerne blir delt inn etter nivå. Typiske aktiviteter er stå på hodet, stå på hendene, hoppe på trampett, slå hjul, turne i ringer, balansere, rytme samt styrkeøvelser.

16.00-16.55 – TIGER (meld på her)

Turn – Jaguar (5.-6. klasse) og Leopard (7.-8.klasse)

Begge partiene trener i den store salen parallelt. Det er rom for nybegynnere og litt øvede, men vi antar at de fleste deltagerne mestrer de grunnleggende øvelser i Idrettens grunnstige 1. Vi går for å få alle 100 øvelser godkjent! IG2 øvelser og andre tumbling øvelser vil bli tatt i bruk ved behov. Målet er å gi utfordringer på det nivået barnet er, men gruppen som helhet må tas med i betraktning. Det brukes mer tid på å lære og finpusse teknikk enn på tidligere kurs. Partiene vil får hver sin hovedtrener som samarbeider.

Typiske aktiviteter er stå på hendene, araber, flikk flakk, hopp og salto på trampett, bom, par-øvelser, ringer samt styrke- og tøyeøvelser.

19.00-19.55 JAGUAR (meld på her)
19.00-19.55 LEOPARD (meld på her)

Turn IG2 – Panter (fra 5. klasse) 

Dette er et tilbud til våre mest erfarne turnere fra 5. klasse. Det er et videregående parti der vi henter flere og flere øvelser fra Idrettens grunnstige 2. Deltagerne må ha klart gullmerket i IG1 (75 godkjente øvelser) eller tilsvarende. Deltakerne vil bli delt i grupper etter alder og nivå. Også på dette partiet vil det bli arrangert godkjenningstimer for å sikre progresjon og variasjon i øvelsene.

Typiske aktiviteter er stå på araber, flikk flakk, salto, par-øvelser, ringer, bom, rytme samt styrke- og tøyeøvelser.

19.00-19.55 PANTER (meld på her)

Godkjenningstime for barn 6-14 år

Semesteret deles opp i perioder, der hver periode inneholder 3 treninger. Hver periode har ett tema fra Idrettens grunnstige. Hovedtrener lager planer for hver time. Den tredje gangen er det godkjenningstime. Nå skal barnet vise om det har lært øvelsene som det har blitt trent på de to foregående timene. Hvert barn har sitt hefte som følger dem gjennom årene i HGF.

turn_sta_pa_hender

Turntrenere

Hvert turnparti har en hovedtrener som er ansvarlig for å lage opplegget for timen og gjennomføringen i salen. Med seg har hovedtrener et antall hjelpetrenere som vil variere med antall deltagere på partiet. Vi ønsker å dele opp i grupper for å ha korte køer og hjelpe hvert enkelt barn med å forbedre seg. Det krever et visst antall hjelpetrenere per parti. Dagens trenere går på videregående skole, flere på idrettslinjen. De har alle bakgrunn i turn eller annen trening. Alle trenerne får honorar per time og dette er med på å bestemme trenerantallet per kurs.

Turntrenere: Til stede: Paula, Julie, Stine, Ingrid, Daniel, Kawsar, Marius, Johanna, Mie, Sebastian, Simon, Edona, Ylva, Hedda, Hanna og Stina. (Fraværende : Martine, Tia, Tuva)

Tuva er hovedtrener turn 4-5 år

Mie er hovedtrener turn 6-8 år og 11-14 år.

Johanna er hovedtrener turn 9-13år og 11-14år

Påkledning under trening

Barna har på seg det treningstøyet de selv ønsker. Jenter velger ofte tights og t-skjorte eller turndrakt. Gutter velger gjerne shorts og t-skjorte. Joggesko anbefales ikke i turn. Gymsokker, turnsko eller antisklisokker gjør det lettere å turne. Vanlige sokker er for glatte og tillates ikke pga sikkerheten. Langt hår må settes i hårstrikk eller flette for ikke å være i veien.

Medaljer og diplomer

Turn 4-5 år får Diplom på hver avslutningsoppvisning (jul og sommer). Til jul får Turn 6-8 år og Turn 8-13 år medalje med ulik valør etter hvor mange år de har vært med. Årene på Turn 4-5 år teller. Til sommeren får Turn 6-8 år og Turn 8-13 år pins etter hvor mange øvelser de har fått godkjent.

Turn for voksne

Høyenhall gymnastikkforening tilbyr dessverre ikke turn for voksne. Men har du lyst til å prøve turn som voksen nybegynner anbefaler vi at du kontakter Gjelleråsen Idrettsforening som tilbyr dette.

Trening for barn og voksne