Turn

Høyenhall gymnastikkforening tilbyr breddepartier i gymnastikk og turn for barn og ungdom samt GymX Cardio Pulse og GymX Zumba for ungdom og voksne. Gymnastikk og turn partiene trener i Høyenhallen. GymX partiene trener på Manglerud skole. (les våre regler her: HGF-regler) 

Påmelding vinter/vår 2022

Nå er påmelding for alle åpent. Se under for treningstider og en kort beskrivelse av partiene.

Rev: https://hoyenhallgymnastikkforening.weborg.no/event/63
Tiger A: https://hoyenhallgymnastikkforening.weborg.no/event/64
Ekorn A: https://hoyenhallgymnastikkforening.weborg.no/event/65
Ekorn B:https://hoyenhallgymnastikkforening.weborg.no/event/66
Ulv:https://hoyenhallgymnastikkforening.weborg.no/event/68
Jaguar A: https://hoyenhallgymnastikkforening.weborg.no/event/69
Leopard A: https://hoyenhallgymnastikkforening.weborg.no/event/70

Ekorn C: https://hoyenhallgymnastikkforening.weborg.no/event/72
Tiger B:https://hoyenhallgymnastikkforening.weborg.no/event/73
Gaupe: https://hoyenhallgymnastikkforening.weborg.no/event/75
Panter: https://hoyenhallgymnastikkforening.weborg.no/event/76
Tiger C: https://hoyenhallgymnastikkforening.weborg.no/event/74
Leopard B:
https://hoyenhallgymnastikkforening.weborg.no/event/78
Jaguar B: https://hoyenhallgymnastikkforening.weborg.no/event/79

Minner om at alle må melde seg på det partiet man ønsker å gå på til neste år. Ingen blir automatisk flyttet over. Ønsker du ikke å fortsette så send e-post med utmelding til medlem@hoyenhallgymnastikkforening.no

Treningstider tirsdager

16.00-16.55 Turn – REV (1-2 kl)

REV er basisøvelsene i Idrettens Grunnstige 1. REV skal fokusere mer på aktivitet enn på teknikk. REV og GAUPE (på torsdag) har samme innhold.

16.00-16.55 Turn – TIGER A (3-4 klasse)

TIGER går fra basis til de mer avanserte øvelsene i Idrettens Grunnstige 1. TIGER A har samme innhold som TIGER B på torsdager, og det blir mulig å melde seg på to dager i uken senere.


17.00-17.55 Turn – EKORN A (4-6 år)
17.00-17.55 Turn – EKORN B (4-6 år)

Ekorn er gymlek for barn i barnehagealder. Introduksjon til turn. Ekorn A går i store delen og Ekorn B i lille delen av hallen. Elles samme tid og innhold.

18.00-18.55 Turn – ULV (1-2 kl)

ULV er basisøvelsene i Idrettens Grunnstige 1. Dette er et ekstra parti satt opp dette semesteret pga stor pågang på Rev og Gaupe.

Medlemmene våre i 1. – 2. klasse kan velge om de ønsker å gå på Rev, Gaupe eller Ulv. Det er ikke meningen å gå på flere enn ett parti.

ULV skal fokusere mer på aktivitet enn på teknikk. ULV, REV og GAUPE (på torsdag) har samme innhold.

18.00-18.55 Turn – JAGUAR (5-6 klasse)

JAGUAR går fra basis øvelsene til de mest avanserte øvelsene i Idrettens Grunnstige 1.

18.00-18.55 Turn – LEOPARD (7-10 klasse)

LEOPARD er basisøvelser i Idrettens Grunnstige 2 (som er mer avanser enn Idrettens Grunnstige 1)

Treningstider torsdager

16.00-16.55 Turn – EKORN C (4-6 år)

Ekorn er gymlek for barn i barnehagealder. Introduksjon til turn. Ekorn A går i store delen og Ekorn B i lille delen av hallen. Elles samme tid og innhold.

16.00-16.55 Turn – TIGER B (3-4 klasse)

TIGER går fra basis til de mer avanserte øvelsene i Idrettens Grunnstige 1. TIGER C har samme innhold som TIGER A på tirsdager og TIGER B, og det blir mulig å melde seg på to dager i uken senere.

17.00-17.55 Turn – GAUPE (1-2 klasse)

GAUPE er basisøvelsene i Idrettens Grunnstige 1. GAUPE skal fokusere mer på aktivitet enn på teknikk. GAUPE og REV (på tirsdag) har samme innhold.

17.00-17.55 Turn – PANTER (videregående)

PANTER er for de videregående i Idrettens Grunnstige 2. Dette er for dem som ønsker litt ekstra utfordring og skal trene på stift, flikk flakk og salto i ulike varianter på airtrack og trampett. Mange av som gikk på Leopard og Jaguar er klare for Panter hvis de ønsker det.

18.00-18.55 Turn – TIGER C (3-4 klasse)

TIGER går fra basis til de mer avanserte øvelsene i Idrettens Grunnstige 1. TIGER C har samme innhold som TIGER A på tirsdager og TIGER B, og det blir mulig å melde seg på to dager i uken senere.

18.00-18.55 Turn – JAGUAR (5-6 klasse)

JAGUAR går fra basis øvelsene til de mest avanserte øvelsene i Idrettens Grunnstige 1.

18.00-18.55 Turn – LEOPARD (7-10 klasse)

LEOPARD er basisøvelser i Idrettens Grunnstige 2 (som er mer avanser enn Idrettens Grunnstige 1)

Turn – Ekorn (4-5 år)

Gymlek, fart og moro. Barn i denne aldersgruppen er nybegynnere og dermed er nivået ganske jevnt. De trenger å bevege seg, så korte køer og morsomme aktiviteter er i fokus. Stasjonene blir av og til brukt som hinderløype. Kort avspenning og uttøying til slutt. Barna skal lære seg å høre på trenerne og vente på tur. Øvelsene er hentet fra Gymlek-heftet utgitt av NGTF. Typiske aktiviteter er balansere, rulle på matte, slå hjul, turne i ringer, hoppe og klatre i tau.

TurnRev og Gaupe (1.-2. klasse)

Idrettens grunnstige 1 (IG1) utgitt av NGTF danner basisen i dette kurset. Kurset Rev antar at deltagerne er nye i IG1. Kurset Gaupe er for både nybegynnere og dem som allerede har trent et år med IG1 øvelser. Målet er at alle skal få hjelp på det nivået de er, enten de er nye i en øvelse eller mestrer den. Det vil være en blanding av lek, dans og turn. Det skal være fokus på korte ventetider, men det settes av mer tid til å lære teknikk enn på det yngste partiet. Typiske aktiviteter er rulle, stå på hodet, slå hjul, hoppe på trampett, turne i ringer samt styrkeøvelser.

Turn – Tiger (3.-4. klasse)

Idrettens grunnstige 1 utgitt av NGTF danner basisen i dette kurset. Nivået i denne gruppen kan være variert, da noen allerede har gått på turn i et par år. Målet er at alle skal få hjelp på det nivået de er, enten de er nye i en øvelse eller mestrer den. Deltagerne blir delt inn etter nivå. Typiske aktiviteter er stå på hodet, stå på hendene, hoppe på trampett, slå hjul, turne i ringer, balansere, rytme samt styrkeøvelser.

Turn – Jaguar (5.-6. klasse) og Leopard (7.-10.klasse)

Begge partiene trener i den store salen parallelt. Det er rom for nybegynnere og litt øvede, men vi antar at de fleste deltagerne mestrer de grunnleggende øvelser i Idrettens grunnstige 1. Vi går for å få alle 100 øvelser godkjent! IG2 øvelser og andre tumbling øvelser vil bli tatt i bruk ved behov. Målet er å gi utfordringer på det nivået barnet er, men gruppen som helhet må tas med i betraktning. Det brukes mer tid på å lære og finpusse teknikk enn på tidligere kurs. Partiene vil får hver sin hovedtrener som samarbeider.

Typiske aktiviteter er stå på hendene, araber, flikk flakk, hopp og salto på trampett, bom, par-øvelser, ringer samt styrke- og tøyeøvelser.

Turn IG2 – Panter (fra 5. klasse) 

Dette er et tilbud til våre mest erfarne turnere fra 5. klasse. Det er et videregående parti der vi henter flere og flere øvelser fra Idrettens grunnstige 2. Deltagerne må ha klart gullmerket i IG1 (75 godkjente øvelser) eller tilsvarende. Deltakerne vil bli delt i grupper etter alder og nivå. Også på dette partiet vil det bli arrangert godkjenningstimer for å sikre progresjon og variasjon i øvelsene.

Typiske aktiviteter er stå på araber, flikk flakk, salto, par-øvelser, ringer, bom, rytme samt styrke- og tøyeøvelser.

Godkjenningstime for barn 6-14 år

Semesteret deles opp i perioder, der hver periode inneholder 3 treninger. Hver periode har ett tema fra Idrettens grunnstige. Hovedtrener lager planer for hver time. Den tredje gangen er det godkjenningstime. Nå skal barnet vise om det har lært øvelsene som det har blitt trent på de to foregående timene. Hvert barn har sitt hefte som følger dem gjennom årene i HGF.

turn_sta_pa_hender

Turntrenere

Hvert turnparti har en hovedtrener som er ansvarlig for å lage opplegget for timen og gjennomføringen i salen. Med seg har hovedtrener et antall hjelpetrenere som vil variere med antall deltagere på partiet. Vi ønsker å dele opp i grupper for å ha korte køer og hjelpe hvert enkelt barn med å forbedre seg. Det krever et visst antall hjelpetrenere per parti. Dagens trenere går på videregående skole, flere på idrettslinjen. De har alle bakgrunn i turn eller annen trening. Alle trenerne får honorar per time og dette er med på å bestemme trenerantallet per kurs.

Bakerste rad : Stina, Johanna, Marielle, Sanne, Elise, Ylva.

Foran : Tyra, Ingrid, Liva, Kine, Sarah og Kawsar.

Tuva er hovedtrener turn 4-5 år
Mie er hovedtrener turn 6-8 år og 11-14 år.
Johanna er hovedtrener turn 9-13år og 11-14år

Påkledning under trening

Barna har på seg det treningstøyet de selv ønsker. Jenter velger ofte tights og t-skjorte eller turndrakt. Gutter velger gjerne shorts og t-skjorte. Joggesko anbefales ikke i turn. Gymsokker, turnsko eller antisklisokker gjør det lettere å turne. Vanlige sokker er for glatte og tillates ikke pga sikkerheten. Langt hår må settes i hårstrikk eller flette for ikke å være i veien.

Foreningen har designet egne antisklisokker og skjorte og standardisert på en turndrakt med shorts. Alt er frivillig. Antisklisokker er viktig, men det er frivillig om dere vil kjøpe våre eller andre antisklisokker eller gymsokker. Barbeint er også greit. På avslutningene pleier vi å bruke t-skjorte og/eller turndrakt. Sokker (45kr) og t-skjorter (130kr i bomull) kan kjøpes på nesten hver trening. Ta kontakt med smittevernsamvarlige i Høyenhallen om ingen fra styret er tilgjengelig. Betales med Vipps. #70347 Drakter bestilles av jo@schumannlydbureau.com Oppfordrer til å selge / kjøpe brukt.

Medaljer og diplomer

Alle deltagere får medalje eller diplom på den avsluttende oppvisningen til jul og sommer.

Turn for voksne

Høyenhall gymnastikkforening tilbyr dessverre ikke turn for voksne. Men har du lyst til å prøve turn som voksen nybegynner anbefaler vi at du kontakter Gjelleråsen Idrettsforening som tilbyr dette.

Trening for barn og voksne